Jornades a Celrà

Dissabte, 18 de setembre de 2010.Jornada i presentació del projecte del camp d’aviació a les 09 h
Sala de Conferències. Teatre l’Ateneu. Pl. de l’Estatut (Celrà).
Visita guiada a les 18 h
Dissabte, 18 de setembre, se celebra a Celrà una jornada dedicada a l’aviació republicana i es presenta el projecte del camp d’aviació.
El Teatre Ateneu de Celrà, el 18 de setembre, acull una jornada centrada en la temàtica de l’aviació republicana durant la guerra civil i el camp d’aviació de Celrà amb una proposta de ponents especialistes en la matèria. El mateix 18 de setembre a la tarda els assistents a la jornada també faran una visita guiada per les instal·lacions del camp d’aviació republicà. El camp de Celrà va ser militarment operatiu pel Govern Republicà des del primer trimestre de 1937 fins el febrer de 1939 i va arribar a ser la principal base a Catalunya dels bombarders Katiusca.
Els actes organitzats compten amb el suport tècnic i científic del Taller d’Història de Celrà, associació de Celrà nascuda l’any 1993 per iniciativa de diferents persones del poble amb el propòsit de començar un treball d’investigació i difusió de la història de Celrà. El més important però és que aquest acte és el punt de partida del futur centre d’interpretació que el municipi vol engegar sobre el camp d’aviació i altres elements patrimonials i històrics de Celrà. Amb la creació d’aquest centre i la rehabilitació i senyalització del camp d’aviació de Celrà s’ampliarà el patrimoni memorial recuperat a tot el territori i en un futur les comarques de Girona comptaran amb un nou espai memorial dins la Xarxa d’Espais de Memòria Democràtica de Catalunya.
Memorial Democràtic

PROGRAMA DE LA JORNADA:

Inscripció gratuïta. pals@celra.cat