A la sala d'audiovisuals del Centre Cultural La Fàbrica de Celrà.
Conferència sobre:
"Història dels moviments demogràfics a Catalunya: El creixement de la població general a Catalunya i el cas de Celrà",
per la Dra. Anna Cabré (Barcelona, 1943).
A la Universitat Autònoma de Barcelona ha format part de la Comissió Executiva del Departament de Geografia des de 1986 i actualment és membre de la Comissió de Recerca Universitària, és catedràtica de Geografia Humana a la Universitat Autònoma de Barcelona i
Directora del Centre d'Estudis Demogràfics des de la seva creació el 1984. Diplomada en Economia del Desenvolupament i en Demografia per la Universitat de París, és també llicenciada i doctora en Geografía per la UAB. Ha estat professora d'Anàlisi Demogràfica a les Universitats de Montréal, Xicago, París-V, París-X i El Colegio de México. Es autora d'una extensa bibliografia en la que destaca el seu llibre "El sistema català de reproducció". La seva recerca cobreix un ampli ventall de temes centrats en la demografia catalana i espanyola. Actualment, s'interessa en especial per la dinàmica dels mercats matrimonials com clau explicativa dels cicles demogràfics. Ha desplegat i desplega una intensa activitat orientada cap a la formació de noves generacions de demògrafs i demògrafes. Aquesta activitat se centra actualment en el Master d'Estudis Territorials i de la Població i en el Doctorat de Demografia, oferts per la UAB i el Centre d'Estudis Demogràfics.Participa en nombroses associacions, instàncies i grups d'experts. Ha estat guardonada amb la Creu de Sant Jordi de 2005. A la Universitat Autònoma de Barcelona ha format part de la Comissió Executiva del Departament de Geografia des de 1986 i actualment és membre de la Comissió de Recerca Universitària, és catedràtica de Geografia Humana a la Universitat Autònoma de Barcelona i
"Celrà ha crescut més en els darres 6 anys que en tot el segle passat".
"Celrà creix proporcionalment més ràpidament que el conjunt de Catalunya"
"El creixement de Celrà és a expenses de població jove amb fills petits".
"Hi ha un inici d'augment de la població de Celrà iniciada 2 anys abans del gran augment de la immigració a Catalunya, això sembla ocasionat per una redistribució de la població de la zona metropolitana de Girona, possiblement atrets pels serveis del poble, per la proximitat de la ciutat de Girona, per les comunicacions, ...".
"La piràmide poblacional de Celrà mostra relativament un nombrós grup de població adulta jove del gènere masculi, possiblement d'immigrants d'origen europeu i subsaharaià".
"Les previsions de creixement de Catalunya sembla que apunten que continuarà encara fins els voltants del 2015".
"El ritme de creixement de la població mundial s'anirà desaccelerant progressivament per la disminució del la mitjana de nombre de fills per dona en edat fèrtil, sobretot a expenses de la població del tercer món. Amb aquesta premisa, sembla que progressivament hi haurà una disminució de població laboralment activa i per tant tot apunta que ocasionarà una disminució del fluxe d'immigració cap a occident".
http://www.edu365.cat/aulanet/comsoc/exemples_geografics.htm
http://www.edu365.cat/aulanet/comsoc/exemples_geografics.htm

