Presentació del llibre "Petites històries del Celrà d'abans", l'autor és Artemi Rossell Ferrer

El Taller d'Història de Celrà ha organitzat la presentació del llibre "Petites històries del Celrà d'abans". L'autor és l'Artemi Rossell i Ferrer. Presentarà l'acte l'escriptora  Núria Esponellà (*)

L'acte s'ha realitzat al Teatre l'Ateneu de Celrà, el dissabte, 12 de gener de 2019 a les 8 del vespre.


Aquesta publicació, "Petites històries del Celrà d'abans",  és la quarta de l'historiador Artemi Rossell i la vuitena de les editades fins ara pel Taller d'Història de Celrà. A diferència de les altres ocasions, en que s'aprofundeix en la divulgació d'un tema molt concret, aquesta vegada es comparteixen uns coneixements de temàtiques històriques molt variades i, per això, del tot entretingudes. Tan sols fent un cop d'ull a l'índex del llibre ho podem corraborar (Les cases consistorials, el cementiri, el subministrament d'aigua potable, els cirurgians de Celrà, l'hospital de Celrà, la font d'orriols,, la pesta a Celrà, ... així fins a 33 petities històries de Celrà). El llibre és la transcripció d'unes conferències que durant tres anys consecutius l'Artemi Rossell ha fet dins de les activitats del Taller d'Història de Celrà, i que portaven el títol "Petites històries del Celrà d'abans".

L'autor dóna a conèixer una informació que en alguns casos és nova o inèdita i sempre des d'un punt de vista documentat. Són fragments de la nostra història entre el segle XIV fins a mitjans segle XX. Un llibre rigorós i didàctic.

Al finalitzar l'acte l'Artemi Rossell ha anunciat que continua fent recerca històrica de Celrà i que aquestes investigacions, sense cap dubte, el portaran a fer una nova publicació properament.Video amb fragments de la presentació del llibre (Ràdio Celrà)